Jij wilt toch ook een levensloopbestendige woning?

Geniet langer van het woongenot in je eigen woning

Gratis offerte aanvragen

Levensloopbestendig maken van je woning

Een levensloopbestendige woning is een woning die aangepast is op zo’n manier dat bewoners er vrijwel hun hele leven in kunnen blijven wonen, ook als er zorg nodig is of als de bewoners slecht ter been worden. Zo hoef je nooit meer na te denken over verhuizen, omdat je een woning creëert die op bijna alle vlakken voldoet aan een seniorwaardige woning.

Samen zullen we eerst kijken naar de situatie van jouw woning, omdat niet alle woningen geschikt zijn om ze levensloopbestendig te maken. We moeten eerst weten of het mogelijk is om een slaap- en badkamer op de benedenverdieping te creëren.

Gratis offerte aanvragen

Je bestaande woning aanpassen 

Er zijn verschillende manieren om een woning levensloopbestendig te maken. Vooral als je nog op een leeftijd bent waar je veel kunt, denk tusse de 55 en 60 jaar, is het handig om na te denken over het aanpassen van je woning. Zo ben je voorbereid op de toekomst en kan jij in je eigen vertrouwde omgeving blijven wonen. In kleine stappen kunnen wij jouw huidige woning aanpassen. Denk aan:

 • Ruimtes en looproutes obstakelvrij maken

 • De keuken levensloopbestendig maken
 • De badkamer en toilet levensloopbestendig en veilig maken
 • De tuin onderhoudsvriendelijk maken
 • De trap aanpassen
 • Een slim huis creëren.

  Ruimtes en looproutes obstakelvrij maken

  Als je minder mobiel wordt op een bepaalde leeftijd, is het belangrijk om te realiseren dat je vrij door je huis moet kunnen bewegen met bijvoorbeeld een looprekje of rollator. Hiervoor is het noodzakelijk dat alle drempels weg zijn gehaald in de vloer en dat de vloer niet te glad is. Ook worden de deuropeningen vaak breder gemaakt, waardoor het makkelijker is om hier met een looprekje of rollator doorheen te bewegen. Ook de trap kan met kleine aanpassingen, zoals antislipstrippen een tweede trapleuning en goede verlichting worden aangepast.

  Gratis offerte aanvragen

  De keuken levensloopbestendig maken

  In de keuken is veiligheid het belangrijkste issue. Zo moet er goede verlichting zijn en moet het veilig genoeg zijn om zelf te blijven koken. Zo is het koken op inductie bijvoorbeeld de veiligste manier om zelf te kunnen koken, omdat het alleen heet wordt op de plek waar de pan staat. Als je de pan verwijderd gaat de plaat vanzelf uit, waardoor dit een stuk veilig is dan gas. Ook goede verlichting is erg belangrijk. En heb je al bijvoorbeeld een goede mengkraan die je makkelijk met één hand kunt bedienen? Ook kunnen wij je huidige keukenkasten aanpassen zodat het makkelijker is hier iets uit te pakken of in te zetten. We kijken graag met je mee naar de mogelijkheden.

  Gratis offerte aanvragen

  De badkamer levensloopbestendig maken

  In een badkamer kun je makkelijk uitglijden of vallen, daarom is het belangrijk om hier genoeg beugels te plaatsen en om onnodige randen bijvoorbeeld te verwijderen. Denk als eerste aan een stroeve en egale vloer door het aanbrengen van antislip tegels met meer structuur en reliëf. Douche jij op dit moment bijvoorbeeld in bad, dan is het handig om eens na te denken over een inloopdouche waar je geen benen op hoeft te tillen om hier comfortabel in te kunnen douchen. Bij het positioneren van kranen en accessoires wordt er bijvoorbeeld rekening gehouden met het vrij houden van één wand, waar later bijvoorbeeld een douchestoel of beugel aan bevestigd kan worden. Ook een thermostaatkraan bevordert de veiligheid in je badkamer, deze voorkomt namelijk dat je per ongeluk te warm of te koud water uit de kraan krijgt. Ook het plaatsen of aanpassen van een toilet op je badkamer is belangrijk, zodat je met je voeten bij de vloer komt. Ook het plaatsen van een tweede toilet als deze op de bovenverdieping nog niet is, is een must in jouw levensloopbestendige woning.

  Gratis offerte aanvragen

  SAMEN MAKEN WE JOUW HUIS VOOR DE TOEKOMST

  Met de genoemde aanpassingen maken we jouw huis helemaal klaar voor de toekomst. Als jij geïnteresseerd bent in het aanpassen van jouw droomwoning, zodat je hier voor altijd kunt blijven wonen, dan denkt Diamo Realisatie graag met je mee en zullen we dit hele proces begeleiden.

  Stel een vraag

  Vergoedingen vanuit de overheid

  Eventueel kan de overheid je een handje helpen met wat aanpassingen, maar dan moeten de aanpassingen wel écht noodzakelijk zijn. Vaak is het dan al te laat, omdat de aanpassingen nog gemaakt moeten worden. Je kunt bijvoorbeeld een beroep doen op de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo) of de Wet Langdurige Zorg. Hoeveel iemand vergoed krijgt hangt af van de zwaarte van de zorg die nodig is. Er bestaan ook diverse regelingen vanuit de gemeente voor vergoedingen en hulpmiddelen die aangeschaft dienen te worden. Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid.

  Bekijk de website van de Rijksoverheid

  Ook bouwen, verbouwen of renoveren zonder gedoe?

  Vertrouw net als vele anderen op onze jarenlange kennis en ervaring.

  Gratis adviesgesprek

  In heel Limburg

  Wij zijn actief in heel Geleen. Onder andere in Sittard, Geleen, Born, Limbricht, Echt, Susteren, Nieuwstadt, Beek, Elsloo, Stein, Spaubeek, Nuth, Hulsberg, Schimmert, Roermond, Weert, Venlo, Brunssum, Landgraaf, Heerlen, Kerkrade, Valkenburg, Maastricht en jouw gemeente.

  Contact

  Contactformulier
  +31 85 580 33 33
  info@diamorealisatie.nl

  Postadres
  Economiestraat 61
  6135KV Sittard

  Bezoekadres
  Sittard (route)
  Maastricht (route)

  google
  Rene Severijns
  29 maart 2023
  google
  Carl Migchels
  12 december 2022
  google
  Elly Jeurninck
  15 mei 2022

  Wij wilden de badkamer geheel renoveren en de materialen waren al geleverd. Helaas liet de toenmalige aannemer ons in de steek. Diamo Realisatie heeft in dezelfde week alles op alles gezet om de planning voor deze renovatie rond te krijgen. Vooraf was er duidelijkheid over de werkzaamheden, het tijdspad en de kosten. Volledig transparant. De badkamer is prachtig geworden. Professionele , vriendelijke vakmensen, goed onderling overleg en afspraken die werden nagekomen. We werden volledig ontzorgd. Heel erg bedankt dat jullie zo snel in zijn gestapt toen we niet meer wisten hoe het verder moest met de badkamer. Diamo Realisatie is echt een aanrader!!

  Gratis adviesgesprek staat er.. wat gratis... 90 euro moeten betalen voor het opmeten van de dakkapel om dan meer dan 3 weken te wachten op een offerte. Kan een professioneel bedrijf echt binnen enkele dagen maken. Dan prijzen waar je achterover van valt. Tuurlijk betalen we wel even want er zijn toch geen vakmensen te krijgen of was dit niet de gedachte?

  google
  Nino Michielse
  12 april 2022

  Professioneel werk geleverd door vakmensen. Afspraken zijn helder en worden stipt nagekomen. Prettige communicatie omtrent planning van de werkzaamheden. Een aanrader voor zowel een kleine als grote verbouwing.

  google
  Michael G
  8 april 2022

  Snelle reactie en denken mee voor het regelen van A tot Z. Goede service, vakmanschap, kwaliteit en erg vriendelijk. Alles wordt goed besproken en nagelopen van opname tot het eind resultaat. Diamo Realisatie is een echte aanrader.

  google
  Ilja Hony
  6 april 2022

  I used this company for a lot of construction work and remodeling. As it should be thsi company delivers on time, good work and as promissed. I will recomend this company if you want good and neat work, and if you like things as offered.

  google
  Eric Janssen
  25 februari 2022
  google
  Ineke Custers
  24 oktober 2021

  Diamo heeft na goed overleg onze inpandige brievenbus groter gemaakt, waardoor ons zestiger jaren huis weer voldoet aan de eisen van deze tijd. De afspraken waren duidelijk, bij de opname werd geluisterd naar onze wensen en de uitvoering was uitstekend. De vriendelijkheid van alle mensen waar we mee te maken hadden valt op en maakt het fijn om met Diamo samen te werken. Dank jullie wel voor de geklaarde klus!

  google
  Gaston Vrancken
  11 oktober 2021

  Ik heb met Diamo reeds diverse projecten gerealiseerd, hetzij op het vlak van (kleinere) nieuwbouw hetzij op het vlak van renovatie. In beide disciplines heeft Diamo zich erg bekwaam getoond. Met name het inlevingsvermogen inzake de klantbeleving en het als bouwteam pro-actief schakelen met andere bouwpartners hebben op mij een blijvende goede indruk achtergelaten. Zij geven nog daadwerkelijk inhoud aan het uitstervende begrip "totaal-ontzorging".

  google
  Igor Kremers
  6 oktober 2021

  Heb deze toppers gebeld i.v.m. renovatie badkamer en woonkamervloer. Deze klus diende op korte termijn te gebeuren. Ze zijn snel komen kijken en allebei de klussen op een zeer korte termijn en met goede kwaliteit uitgevoerd. Ben er zeer tevreden over. Nogmaals bedankt mannen.

  google
  W P
  19 april 2021
  google
  Saskia Appel
  22 februari 2021

  Wij hebben Diamo ingeschakeld voor de bouwbegeleiding van een groot verbouwingsproject van een pand uit de 18e eeuw. Wij ervaren een zeer prettige samenwerking. Het gevoel van samen invulling geven aan een droom! Dankzij het netwerk van Diamo werken de beste mensen op de juiste klus. We voelen en vullen elkaar aan en daarmee weet Diamo precies wat er moet gebeuren. Zij houden zich aan deadlines en communiceren open en eerlijk. Alles wordt volgens afspraak opgeleverd en daar hou ik van.

  google
  Marco de vries
  12 februari 2021

  Als ik een klus aan huis gedaan moet hebben, wat ik zelf niet kan of gewoon de tijd niet voor heb, dan schakel ik Ronald van Diamo in. Hij kent altijd de juiste mensen voor de juiste klus. Het fijne is dat je er met een gerust hart op kunt vertrouwen dat alles goed komt. Dankzij hun eerlijke manier van communiceren, krijg je vooraf duidelijk te horen wat het kost en wat je daarvoor kunt verwachten. Komen ze iets tegen tijdens de klus? Dan weet je ook dat het fijn opgelost wordt. Geen verrassingen dus!

  Deze website is gemaakt door Scoob