Duurzaam Verbouwen & Renoveren in Limburg

Vertrouw op de specialisten van Diamo Realisatie

Gratis offerte aanvragen

EU-richtlijnen omtrent duurzaamheid

Het verduurzamen tijdens een ingrijpende verbouwing aan je huis is sinds vorig jaar verplicht geworden. Deze verplichting komt uit de EU-richtlijn Renewable Energy Directive II (Red II). Deze regel gaat in als een kwart of meer van de ‘bouwschil’ van het huis wordt veranderd, vernieuwd of vergroot. Dat betekent dat huiseigenaren moeten investeren in duurzaamheid om de verbouwing te kunnen realiseren en zo de woning voor te bereiden op de toekomst. Een verbouwing van de zolder, badkamer, een aanbouw of andere kozijnen betekent nu ook dat je gaat besparen op je energiekosten. Ook zijn er een aantal subsidies die de overheid ter beschikking stelt voor verduurzamingsmaatregelen.

Stel een vraag

Stap 1

Maak een goed plan

Laat Diamo Realisatie vanaf het eerste moment meekijken. Een goed onderbouwd plan is een must bij het duurzaam verbouwen van je woning. We nemen je bestaande woning als uitgangspunt en nemen jouw woonwensen mee in de basis voor het verbouwingsontwerp. Samen kijken we naar de materiaalkeuze, indeling van de ruimtes, lichtinval, opbouw en bekleding van gevel en wanden en maken we hierin de juiste keuzes.

Gratis offerte aanvragen

Stap 2

Gebruik minder fossiele energie en ga voor duurzame energiebronnen

Bij het duurzaam verbouwen kijken we ook naar duurzame energiebronnen, zoals het licht van de zon dat ervoor zorgt dat jij je eigen energie kan opwekken. We bekijken samen het budget dat beschikbaar is en aan de hand daarvan doen we een voorstel om groene energie op te wekken met bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen of het verwarmen van de ruimtes door middel van airconditioning.

Gratis offerte aanvragen

Stap 3

Het isoleren van je huis

Goede isolatie zorgt ervoor dat de warmte binnen in je huis blijft en de kou zoveel mogelijk tegen wordt gehouden. Het isoleren van je huis is op verschillende manieren mogelijk. Zo kan je bijvoorbeeld de gevels, de grond, de kruipruimte en de zolder isoleren. Ook het glas van jouw woning is bepalend als we kijken naar de isolatieschil. Gebruik daarom glas met een hoge isolatiewaarde, bijvoorbeeld dubbelglas (HR++) of driedubbelglas met geïsoleerde kozijnen.

Gratis offerte aanvragen

Stap 4

Kijken naar je elektriciteitsgebruik

Bij het verbouwen kunnen we naast duurzame energiebronnen ook kijken naar de energie-verbruik binnen het huis en hoe we deze terug kunnen dringen. Denk bijvoorbeeld aan het aanbrengen van energiezuinige verlichting zoals LED en het gebruiken van energiezuinige apparaten. Ook bij het vernieuwen van een badkamer of keuken kijken we naar de meest energiezuinige opties.

Gratis adviesgesprek

Stap 5

Gebruik maken van duurzame en natuurlijke materialen

Bij het verbouwen van je woning maken we zoveel als mogelijk gebruik van duurzame en natuurlijke materialen. Denk bijvoorbeeld aan hout, of natuurlijk isolatiemateriaal. Denk aan houtvezelisolatie, papiervlokken of vlaswol.

Stel een vraag

Wij haken graag vanaf het eerste moment aan bij jouw verbouwingsplannen. Zo komen we samen tot een realiseerbaar plan waar alle partijen tevreden over zijn. 

Mogen we jou hierbij helpen?

Ook bouwen, verbouwen of renoveren zonder gedoe?

Vertrouw net als vele anderen op onze jarenlange kennis en ervaring.

Gratis adviesgesprek

In heel Limburg

Wij zijn actief in heel Geleen. Onder andere in Sittard, Geleen, Born, Limbricht, Echt, Susteren, Nieuwstadt, Beek, Elsloo, Stein, Spaubeek, Nuth, Hulsberg, Schimmert, Roermond, Weert, Venlo, Brunssum, Landgraaf, Heerlen, Kerkrade, Valkenburg, Maastricht en jouw gemeente.

Contact

Contactformulier
+31 85 580 33 33
info@diamorealisatie.nl

Postadres
Economiestraat 61
6135KV Sittard

Bezoekadres
Sittard (route)
Maastricht (route)

google
Rene Severijns
29 maart 2023
google
Carl Migchels
12 december 2022
google
Elly Jeurninck
15 mei 2022

Wij wilden de badkamer geheel renoveren en de materialen waren al geleverd. Helaas liet de toenmalige aannemer ons in de steek. Diamo Realisatie heeft in dezelfde week alles op alles gezet om de planning voor deze renovatie rond te krijgen. Vooraf was er duidelijkheid over de werkzaamheden, het tijdspad en de kosten. Volledig transparant. De badkamer is prachtig geworden. Professionele , vriendelijke vakmensen, goed onderling overleg en afspraken die werden nagekomen. We werden volledig ontzorgd. Heel erg bedankt dat jullie zo snel in zijn gestapt toen we niet meer wisten hoe het verder moest met de badkamer. Diamo Realisatie is echt een aanrader!!

Gratis adviesgesprek staat er.. wat gratis... 90 euro moeten betalen voor het opmeten van de dakkapel om dan meer dan 3 weken te wachten op een offerte. Kan een professioneel bedrijf echt binnen enkele dagen maken. Dan prijzen waar je achterover van valt. Tuurlijk betalen we wel even want er zijn toch geen vakmensen te krijgen of was dit niet de gedachte?

google
Nino Michielse
12 april 2022

Professioneel werk geleverd door vakmensen. Afspraken zijn helder en worden stipt nagekomen. Prettige communicatie omtrent planning van de werkzaamheden. Een aanrader voor zowel een kleine als grote verbouwing.

google
Michael G
8 april 2022

Snelle reactie en denken mee voor het regelen van A tot Z. Goede service, vakmanschap, kwaliteit en erg vriendelijk. Alles wordt goed besproken en nagelopen van opname tot het eind resultaat. Diamo Realisatie is een echte aanrader.

google
Ilja Hony
6 april 2022

I used this company for a lot of construction work and remodeling. As it should be thsi company delivers on time, good work and as promissed. I will recomend this company if you want good and neat work, and if you like things as offered.

google
Eric Janssen
25 februari 2022
google
Ineke Custers
24 oktober 2021

Diamo heeft na goed overleg onze inpandige brievenbus groter gemaakt, waardoor ons zestiger jaren huis weer voldoet aan de eisen van deze tijd. De afspraken waren duidelijk, bij de opname werd geluisterd naar onze wensen en de uitvoering was uitstekend. De vriendelijkheid van alle mensen waar we mee te maken hadden valt op en maakt het fijn om met Diamo samen te werken. Dank jullie wel voor de geklaarde klus!

google
Gaston Vrancken
11 oktober 2021

Ik heb met Diamo reeds diverse projecten gerealiseerd, hetzij op het vlak van (kleinere) nieuwbouw hetzij op het vlak van renovatie. In beide disciplines heeft Diamo zich erg bekwaam getoond. Met name het inlevingsvermogen inzake de klantbeleving en het als bouwteam pro-actief schakelen met andere bouwpartners hebben op mij een blijvende goede indruk achtergelaten. Zij geven nog daadwerkelijk inhoud aan het uitstervende begrip "totaal-ontzorging".

google
Igor Kremers
6 oktober 2021

Heb deze toppers gebeld i.v.m. renovatie badkamer en woonkamervloer. Deze klus diende op korte termijn te gebeuren. Ze zijn snel komen kijken en allebei de klussen op een zeer korte termijn en met goede kwaliteit uitgevoerd. Ben er zeer tevreden over. Nogmaals bedankt mannen.

google
W P
19 april 2021
google
Saskia Appel
22 februari 2021

Wij hebben Diamo ingeschakeld voor de bouwbegeleiding van een groot verbouwingsproject van een pand uit de 18e eeuw. Wij ervaren een zeer prettige samenwerking. Het gevoel van samen invulling geven aan een droom! Dankzij het netwerk van Diamo werken de beste mensen op de juiste klus. We voelen en vullen elkaar aan en daarmee weet Diamo precies wat er moet gebeuren. Zij houden zich aan deadlines en communiceren open en eerlijk. Alles wordt volgens afspraak opgeleverd en daar hou ik van.

google
Marco de vries
12 februari 2021

Als ik een klus aan huis gedaan moet hebben, wat ik zelf niet kan of gewoon de tijd niet voor heb, dan schakel ik Ronald van Diamo in. Hij kent altijd de juiste mensen voor de juiste klus. Het fijne is dat je er met een gerust hart op kunt vertrouwen dat alles goed komt. Dankzij hun eerlijke manier van communiceren, krijg je vooraf duidelijk te horen wat het kost en wat je daarvoor kunt verwachten. Komen ze iets tegen tijdens de klus? Dan weet je ook dat het fijn opgelost wordt. Geen verrassingen dus!

Deze website is gemaakt door Scoob